ວິຊາ: ການເຮືອນ
ບົດທີ 5
ສົ້ມປາ
1. ເຄື່ອງປະກອບ
1.ປາຂາວ ຫລື ປາກະເດີດ 1 ກິໂລ
2. ເກືອ 3 ບ່ວງແກງ
3. ຫົວພັກທຽມ 10 ຫົວ
4. ເຂົ້າໜຶ້ງ 2 ບ່ວງແກງ
5. ນ້ຳເຂົ້າໜຽວ (ນ້ຳທີ່ໄດ້ຈາກການມ່າເຂົ້າ)1 ຖ້ວຍແກງ
6. ກະປຸກແກ້ວ ຫລື ກະປຸກຢາງ 1 ອັນ
2. ການກະກຽມ
1. ຕ້ອງເລືອກເອົາປາທີໃໜ່ ແລະ ສົດ ບໍ່ຄວນເອົາປາທີເນົ່າເໜັນມາເຮັດສົ້ມປາເພາະຈະເຮັດໃຫ້ປານັ້ນເປື່ອຍ ແລະ ມີກິ່ນເໜັນ.
2. ນຳປາມາເຊາະເກັດ, ຄົວເອົາຂີ້ມັນອອກແລ້ວລ້າງນ້ຳໃຫ້ສະອາດ, ປະໄວ້ໃຫ້ສະເດັດ.
3. ປອກຫົວພັກທຽມອອກ, ທຸບພໍແຕກປະໄວ້.
4. ເອົາເຂົ້າໜື້ງມາລ້າງເອົານ້ຳເມືອກອອກໃຫ້ໜົດ.
3. ວິທີປຸງ
ເອົາປາທີກຽມໄວ້ນັ້ນມາຄັ້ນ ແລ້ວລ້າງໃສນ້ຳເຂົ້າມວກ ເພືອນໃຫ້ຊີ້ນປານັ້ນຫັນດີແລ້ວລ້າງນ້່ຳອອກ, ຫລັງຈາກນັ້ນເອົາເກືອ, ຫົວພັກທຽມແຫ້ງ, ເຂົ້າໜື້ງມາຄັ້ນເຂົ້າກັນແລ້ວນຳມາໃສ່ກະປຸງອັດຝາໃຫ້ແຈບໆປະໄວ້ປະມານ 2-3 ວັນຮັບປະທານໄດ້ (ຖ້າຢາກກິນສຸກໃຫ້ນຳ ໄປຈືນ ຫລື ນຳໄປໃສ່ໃບຕອງແລ້ວໄປມົກໄຟອ່ອນໆ).
ความคิดเห็น
แสดงความคิดเห็น